Environmental Monitoring

14 Σεπ 2017

Η περιβαλλοντική ρύπανση είναι ένα διεθνές σοβαρό, οξύ, κοινωνικό και κοινωνικό πρόβλημα για το οποίο ευθύνονται οι άνθρωποι. Η ταχεία εξέλιξη της τεχνολογίας θα μπορούσε να μας προσφέρει λύσεις για την πρόβλεψη και την παρακολούθηση περιβαλλοντικών παραμέτρων και έτσι ελαχιστοποίηση ή ακόμη και εξάλειψη της περιβαλλοντικής ρύπανσης.
Χρησιμοποιώντας ένα ασύρματο δίκτυο αισθητήρων (WSN) και μια εφαρμογή Internet of Things (IoT), μπορούμε να δημιουργήσουμε ένα φιλικό προς το περιβάλλον και ελεγχόμενο περιβάλλον. Αυτό το άρθρο παρουσιάζει ένα ενσωματωμένο και αυτόνομο σύστημα που μπορεί να παρακολουθεί, να αποθηκεύει και να αναλύει περιβαλλοντικά δεδομένα καθώς και να υπολογίζει την κατανάλωση ενέργειας σε συγκεκριμένες ρυθμίσεις. Οι πληροφορίες είναι διαθέσιμες μέσω μιας εφαρμογής Ιστού με κεντρικές δυνατότητες διαχείρισης. Η συσκευή μας μπορεί να λειτουργήσει αυτόνομα καθώς και μέρος ενός έξυπνου δικτύου ΤΠΕ συσκευών.
Το σύστημα στοχεύει στον προσδιορισμό και τον καθορισμό περιβαλλοντικών χώρων, στους οποίους οι ανθρώπινες δραστηριότητες θα μπορούσαν να είναι επιβλαβείς. Πιο συγκεκριμένα, μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε παγκόσμια πολιτιστική κληρονομιά και αρχαιολογικούς χώρους, κτίρια, κατασκευές όπου απαγορεύεται ή είναι πολύ περιορισμένη η αποζημίωση ανθρώπινης παρέμβασης. Η συλλογή και ανάλυση δεδομένων μπορεί να μας βοηθήσει να εκτιμήσουμε τις περιβαλλοντικές συνέπειες των ανθρώπινων ενεργειών.

 

Παρακολούθηση περιβάλλοντος μέσω ενσωματωμένου κυκλώματος συστήματος και αισθητήρων.

Target Group

Βιομηχανικές εγκαταστάσεις και έξυπνες κατοικίες

R&D Area

  • Ασύρματο δίκτυο αισθητήρων (WSN)
  • Διαδίκτυο των πραγμάτων (IoT)

Technologies Used

  • Arduino
  • C / C++

Involved with Project

Δρ. Βιδάκης Νικόλαος

Λασιθιωτάκης Μιχαήλ Άγγελος

Δρ. Καραπιδάκης Εμμανουήλ

http://147.95.40.128/recodify/#/